Goodsign HRM beweegt zich voluit op de markt van HRM. Onze aansluiting bij de CIPD en SHRM draagt daaraan bij. Maar wij zoeken contact met allerhande partijen in de markt. Met sommigen zijn wij een partnerschap aangegaan. Dit om vorm te geven aan de noodzaak tot voortdurende ontwikkeling. Overigens hebben deze partnerschappen geen commerci├źle gevolgen vanuit Goodsign HRM. Wij bevelen onze partners graag aan omdat zij u iets te bieden hebben vanuit hun eigen specialisme. Vanzelfsprekend zijn wij graag bereid om u met een van onze partners in contact te brengen.

FLIPBASE, Amsterdam

Flipbase is een jonge, enthousiaste en innovatieve club die in een korte tijd de toepassing van video en het recruitmentproces heeft ontwikkeld. Dit voor zowel de kandidaat als voor de organisatie. Beeld en geluid zegt meer dan een CV of een glossy bedrijfspresentatie! Het mooie van een club als Flipbase is dat innovatie nooit stopt.

HR TRANSFER, Nieuwegein

HR Transfer is volledig gespecialiseerd in de bemiddeling en (vak)coaching van HR Professionals. Zij werkt vanuit een Talent Pool en een langdurige relatie met de kandidaten. Door de HR Personal Branding Test heeft HR Transfer een goed (en gevalideerd) inzicht in de mogelijkheden van de kandidaat. De link met de vraag van een organisatie kan mede daardoor effectief tot stand worden gebracht.

IXLY, Utrecht

Ixly is een innovatieve ontwikkelaar van digitale HRM applicaties. Ixly beoogt aldus organisaties met kwalitatieve en innovatieve instrumenten en advies om HR-processen beter in te richten.

JPJ CONSULT, Baarn

Advisering richt zich op contracten, arbeidsrecht, ontslagrecht en overige bedrijfsjuridische diensten. Met gevoel voor uw business en oog voor de menselijke aspecten. Goed juridisch klankbord voor de HR Professional.

MENEA, Nieuwegein

Menea staat voor MENs En Arbeid. Menea is een onafhankelijk human resources adviesbureau op het gebied van door- en uitstroom van personeel. Organisatie advies, trainingen, coaching, re-integratie en outplacement zijn onze kern activiteiten. Met een landelijke dekking en een regionaal netwerk.

SIXTEENOTWO, Bussum

Sixteenotwo heeft een andere manier om de arbeidsmarkt te benaderen. Zij verruimt het aanbod voor haar opdrachtgevers door een gerichte pool van kandidaten op te bouwen. Zo helpt zij opdrachtgevers zich beter voor te bereiden op mogelijke bezettings- en continuïteitsproblemen.